Placinta cu spanac
Intr-o zi pe inserat, o placinta am visat
Rasucita, invartita, aburinda , chiar crocanta
Cu spanac si telemea, oua, branza vaci ce mai!
Nebunie, nebunie, pe masa voastra sa fie
Cu miros de petrecut cu o bere, vin sau un iaurt!
INGREDIENTE
1 pachet foi fine de placinta
spanac proaspat 1kg
lapte - 1 ceasca
500g branza de vaci
300 g telemea de capra
3 oua
2 linguri smantana grasa
sare
ulei
CUM SE PREGATESTE
Spanacul se curata ( se rup coditele frunzelor), se spala si se opareste. Dupa ce a fost oparit se pune intr-o cratita, peste care se adauga laptele, sare si piper si se fierbe pana scade. Cand se raceste se amesteca cu restul ingredientelor: branza de vaci, branza de capra, ouale si smantana.
Compozitia astfel obtinuta se va folosi pentru a face rulouri sau trigoane
Pentru rulouri: se ia cate o foaie si se unge cu ulei. Apoi pe latura mica se pune compozitia (de-a lungul ei) si se incepe apoi sa se ruleze. Ruloul obtinut se pune intr-o tava rotunda (merge la fel de bine si intr-o tava dreptunghiulara). Se trece apoi la urmatorul rulou si tot asa pana se umple tava. La final se unge toata placinta cu ulei si se introduce in cuptor la temperatura de 180 grade timp de aprox 40 min sau pana este rumenita.
Pentru trigoane: se ia cate o foaie si se taie in doua pe latura mica. Bucata taiata se unge cu ulei si se indoaie in doua. Se pune compozitia intr-o parte ( de ex. in parte stanga) si apoi se incepe sa se impatureasca ca un triunghi (parte peste parte) pana cand se termina foaie.
Trigoanele se pun intr-o tava, se ung cu ulei iar apoi se coc la temperatura de 180 grade timp de 20-25 min.
Inspiratia zilei!
Comentarii
Trimiteți un comentariu