Cheesecake cu lime
150g biscuiti Oreo
50g piscoturi
100g unt topit
250g mascarpone
200ml smantana uht
250g iaurt grecesc
2 oua
100g miere
2 linguri faina
zeama de la 3 lime
vanilie
sare
CUM SE PREGATESTE
Blat
Biscutii cu piscoturile se piseaza in blender. Untul se topeste pe foc si apoi se adauga peste biscuiti. fomrnadu-se o compozitie nisipoasa. Aceasta se pune intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt. Se intinde intr-un strat subtire si se introduce in cuptor cca 1-min. Dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca pana cand se pregateste compozitia.
Umplutura
Mascarpone cu smantana lichida si cu iaurtul se amesteca cu mixerul pana devine o compozitie fina si cremoasa. Se adauga apoi pe rand mixandu-se in continuare mierea, sarea, cele 2 oua, vanilia si zeama de lime. La final se adauga 2 linguri de faina si se mixeaza in continuare.
Compozitia trebuie sa fie cremoasa si spumoasa.
Aceasta se toarna in forma si se introduce in cuptor. Se coace la 160 grade aproximativ 45min.
Se serveste rece, de preferat dupa ce a stat cateva ore la frigider.
Eu am ornat cu felii de lime.
Inspiratie zilei!
Comentarii
Trimiteți un comentariu