Cozonac pufos cu Nutella
E pufos si aratos/ Si frumos si delicios/ E chiar foarte savuros, /Ce sa zic cel mai gustos!
Creste de nu se mai opreste, / in cuptor se rumeneste/
Il mananci pe saturate/ cu cafea sau ceai sau lapte.
E desertul tuturor pe masa de sarbatori!
INGREDIENTE
500g faina (000)
120g zahar
3 oua intregi
300ml lapte caldut
100g unt topit
drojdie un plic
sare
arome
Nutella
CUM SE PREGATESTE?
Faina se cerne intr-un vas si se adauga plicul de drojdie. Ouale se bat cu zaharul, sarea si aromele, pana devine o compozitie cremoasa si spumoasa. Apoi se adauga laptele usor caldut. Untul se topeste pe foc. Ca sa nu se arda se toarna peste el la inceput o lingura de ulei.
Dupa ce au fost toate pregatite se procedeaza in felul urmator: compozitia de oua se adauga peste faina si se amesteca pana se incorporeaza tot. Se framanta apoi cu mixerul sau cu mana. Dupa vreo 10 min de framantare se adauga treptat untul topit cat mai fierbinte pana se incorporeaza.
Se lasa la crescut intr-un loc cald pana cand aluatul isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, aluatul se pune la frigider 24 ore.
Acest tratament termic inlocuieste framantatul indelungat care face cozonacul sa devina pufos.
A doua zi se scoate din frigider aluatul. Se imparte in doua. Se ia prima bucata de aluat si se intinde ca o foaie . Peste aceasta foaie se intinde un strat de Nutella, dupa care se ruleaza si se pune in forma. La fel se procedeaza si cu bucata a doua de aluat.
Se lasa iar la crescut in forme intr-un loc caldut. Inainte sa se introduca in cuptor se ung cu ou batut si se presara zahar brun (pentru aspect).
Se coc apoi la 170 grade aproximativ 30 min.
Inspiratia zilei!
Comentarii
Trimiteți un comentariu