Cheesecake cu merisoare si jeleu de visine

 


INGREDIENTE

Pentru blat

250g biscuiti

100g unt 

Compozitia

1kg crema de branza

4 oua

200ml smantana UHT

1 lingura cu varf de faina

2- 3 linguri miere (dupa gust) 

sare

esenta vanilie

100 g merisoare uscate

1 lamaie

visine congelate

un plic gelatina


CUM SE PREGATESTE?

Se ia o tava cu funde detasabil si se tapeteaza cu hartie de copt (atat baza , cat si peretii laterali).

Blatul: se sfarama biscuitii in blender, iar pe foc se topeste untul. Intr-un vas se pun biscuitii pisati peste care se adauga untul topit si se amesteca. Trebuie sa arate ca nisipul ud. Se pune in tava si se niveleaza astfel incat sa arate ca un blat de tort. Se introduce in cuptor timp de 10min la 180grade. Dupa cele 10 min se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca pana cand se pregateste compozitia.

Compozitia : intr-un vas se mixeaza crema de branza cu mierea si sarea , pana devine o compozitie cremoasa. Eu nu pun nicioadata toata mierea de la inceput. O adaug treptat si gust mereu sa imi dau seama cat de dulce se face compozitia. Cand mi se pare potrivit de dulce nu mai pun. Apoi se adauga ouale, smantana lichida, vanilia, zeama de lamaie si apoi faina.  La final se adauga si merisoarele.  Compozitia se toarna in tava peste blatul de biscuiti si se reintroduce in cuptor de data asta la 160grade timp de 45-50 min. 

Dupa ce este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca.

Jeleu visine: visinele congelate se pun pe foc si se dau in fiert.  Apoi se pun in blender si se paseaza pana devin un lichid mai gros. Apoi se trece printr-o sita, astfel incat lichidul sa fie foarte fin. Separat se ia plicul de gelatina si se pune la inmuiat in 100ml apa cam 10 min (scrie pe plic exact cum se procedeaza). Gelatina astfel inmuiata se toarna peste sucul de visine caldut si se lasa sa se racoreasca. Cand incepe sa se inchege se toarna peste cheesecake si se lasa la frigider o noapte. Abia a doua zi se scoate din tava si se serveste. 

La fina iese o prajitura dulce acrisoara si foarte racoritoare. Yummmmy...


Inspiratia zilei de 1Martie!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cheesecake cu lime

Salata de castraveti

Cheeseburger de vita