Chiftele cu arome orientale
INGREDIENTE
500g carne tocata vita
1 cartof fiert potrivit
1 legatura patrunjel
1 ceapa
1 ou
2 morcovi rasi
1 lingurita chimion
1 lingurita scortisoara
1 lingurita menta uscata
1 lingurita cimbru
sare
piper
ulei 50 ml
CUM SE PREGATESTE
Se toaca marunt ceapa si patrunjelul. Cartoful fiert se paseaza, morcovii se rad pe razatoare mica. Carnea tocata se amesteca cu ceapa, patrunjelul, cartoful , morcovii, mirodeniile (simbru, scortisoara, menta uscata si cimbru, sarea si pierul). Se adauga oul si uleiul si se maesteca toate.
Se formeaza apoi chiftele care pe tepuse se frigarui.
Chiftelele le-am bagat in cuptor la temperatura de 180grade timp de 35-40min.
Au un gust excelent! Le-am mancat cu lipii, iaurt grecesc, ardei iuti jalapeno si salata .
Inspiratia zilei!
Comentarii
Trimiteți un comentariu