Supa crema ciuperci
1kg ciuperci champignon brune
3 morcovi
1 pastarnac
Un sfert dintr-o telina mica
1 ceapa
Sare
Piper
Smantana lichida 100ml
CUM SE PREGATESTE?
Ciupercile se spala, se taie bucati si se pun pe foc sa scada( isi lasa foarte multa apa) . Separat se curata toate zarzavaturile, se taie bucati si se pun la fiert intr-o oala cu in pic de sare. Dupa ce s-au fiert se adauga ciupercile, se mai lasa 5min apoi se iau de pe foc. Se strecoara, iar toate legumele se pun in blender cu in pic din zeama in care au fiert si se paseaza. Intr-o alta oala se pune zarzavatul pasat si se adauga treptat o parte din zeama in care au fiert. Ideea e ca nu trebuie sa fie foarte lichida, dar nici prea groasa. Ca sa devina fina se trece apoi printr-o sita, resturile mai mari nu vor ajunge astfel in supa.
Supa astfel pregatita se pune iar pe foc si se potriveste de sare. Se adauga piper si cei 100ml de smantana lichida.
Se lasa sa dea intr-un clocot si cam asta a fost.
Se poate manca cu paine prajita.
Inspiratia zilei!
Comentarii
Trimiteți un comentariu