Placinta dobrogeana

 



INGREDIENTE

un pachet foi fine de placinta

250g branza de vaci

200g telemea vaca

4 oua

500 g iaurt 

2 linguri zahar

sare

ulei

CUM SE PREGATESTE?

Compozitia pentru umplut foile se face astfel: se amesteca urmatoarele ingrediente branza de vaci, cu telemeaua rasa, 200g iaurt,cu 2 oua , o lingura de zahar, sare.

Foile de placinta se desfac din pachet. Un pachet contine in jur de 13-14 foi. Se iau mereu cate doua foi din pachet, care se ung cu ulei intre ele. Peste prima foaie se pun 4 linguri din compozitie, apoi se pune deasupra a doua foaie. Cele doua foi se strang ca un evantai si se aseaza in tava. 

La fel se procedeaza cu restul foilor: se umplu cu compozitie dupa acelasi principiu.

Aceasta placinta mai este numita si creata pentru ca foile se pun in tava stranse ca un evantai.

Dupa ce se aseaza toate in tava se pregateste o alta compozitie din 300g iaurt , 2 oua, o lingura zahara si sare, care se toarna peste placinta.

Placinta se coace 30min la temperatura de 180grade.


Inspiratia zilei!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cheesecake cu lime

Salata de castraveti

Cheeseburger de vita