Placinta dobrogeana
INGREDIENTE
un pachet foi fine de placinta
250g branza de vaci
200g telemea vaca
4 oua
500 g iaurt
2 linguri zahar
sare
ulei
CUM SE PREGATESTE?
Compozitia pentru umplut foile se face astfel: se amesteca urmatoarele ingrediente branza de vaci, cu telemeaua rasa, 200g iaurt,cu 2 oua , o lingura de zahar, sare.
Foile de placinta se desfac din pachet. Un pachet contine in jur de 13-14 foi. Se iau mereu cate doua foi din pachet, care se ung cu ulei intre ele. Peste prima foaie se pun 4 linguri din compozitie, apoi se pune deasupra a doua foaie. Cele doua foi se strang ca un evantai si se aseaza in tava.
La fel se procedeaza cu restul foilor: se umplu cu compozitie dupa acelasi principiu.
Aceasta placinta mai este numita si creata pentru ca foile se pun in tava stranse ca un evantai.
Dupa ce se aseaza toate in tava se pregateste o alta compozitie din 300g iaurt , 2 oua, o lingura zahara si sare, care se toarna peste placinta.
Placinta se coace 30min la temperatura de 180grade.
Inspiratia zilei!
Comentarii
Trimiteți un comentariu