Tarta rasturnata cu prune

 




INGREDIENTE

15-20 prune
5 oua
10 linguri zahar
40g unt
2 lingurite scortisoara
50g nuci caju sau migdale
esenta vanilie
1 lingura faina
2 linguri pesmet
sare

CUM SE PREGATESTE

Se ia o forma de tarta de diametru 26cm si se unge cu unt, inclusiv pe margini, apoi se pun 2 linguri zahar si se tapeteaza tava. Prunele se curata de samburi si taie jumatati, apoi se aseaza in tava. Peste prune se adauga cubulete de unt si se mai presara 3 linguri zahar. Se adauga si nucile caju si se introduce in cuptor. Se coace timp de 30 min la temperatura de 170grade.

Intre timp se pregateste compozitia care va veni deaspura prunelor. Ouale se separa: albusurile intr-un vas, galbenusurile in alta vas. Albusurile cu un pic de sare se bat spuma. Galbenusurile cu 5 linguri zahar se bat pana devin o spuma. Se adauga esenta de vanilie, pesmetul si faina.

Apoi peste galbenusuri se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza, amestecandu-se usor de jos in sus. 
Dupa 30min se scoate tava si se toarna compozitia peste prunele semifacute. Se reintroduce in cuptor inca 20min la temperatura de 170grade.

Se verifica daca e gata cu o scobitoare cu care se inteapa aluatul. Daca nu ramane nimic pe scobitoare atunci e facuta.

Se lasa sa se racoareasca, iar cand s-a racit complet se intoarce pe un platou rotund, astfel incat la baza sa fie aluatul, iar deasupra sa ramana prunele.

Inspiratia unei zi de vara tarzii!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cheesecake cu lime

Salata de castraveti

Cheeseburger de vita