Piept de porc la cuptor
INGREDIENTE
Piept de porc cu os sau fara 500g
cimbru uscat
sare
piper
boia dulce
3 catei de usturoi taiati felii
ulei
CUM SE PREGATESTE
Pieptul de porc se taie felii groase de 2cm si se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce, usturoi, cimbru. Se pun intr-o tava si se stropesc cu un pic de ulei. Se adauga 1/2 ceasca apa, se acopera tava cu foaie de copt (udata in prealabil ca sa se poata indoi de jur imprejurul tavii), iar peste se pune o folie de aluminiu.
Eu niciodata nu pun folia de aluminiu direct , chiar daca nu atinge preparatul.
Se introduce in cuptor la 170g timp de 1h.
Se mananca atunci scoase din cuptor sau daca mai raman, se pot consuma reci.
Eu am taiat felii o bucata de piept peste care am presarat pudra de ardei iute. Merge perfect cun o halba de bere.
Inspiratia zilei de Sf Maria!
Comentarii
Trimiteți un comentariu