Tarte cu visine din aluat fraged
INGREDIENTE
Aluat fraged
200g unt
400g faina
un paharel iaurt 4.5% grasime (140g)
un ou
80g zahar pudra
un varf lingurita sare
Umplutura
1kg visine
4 linguri miere
1 lingurita amidon
3 linguri otet balsamic
CUM SE PREGATESTE
Untul se amesteca cu zaharul, sarea, iaurtul si oul. Apoi se adauga faina si se formeaza un aluat. Se tine apoi cateva ore la frigider.
Visinele fara samburi se pun pe foc intr-o cratita, peste care se adauga mierea, otetul balsamic si amidonul. Se tin pe foc pana incep sa fiarba si dau in 2 -3 clocote, iar compozitia se ingroasa putin de la amidon. Apoi se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Aluatul rece din frigider ( trebuie sa se lucreze cu el rece) se taie in 2 bucati , iar apoi fiecare bucata se intinde intr-o foaie subtire de 0.5 cm grosime. Apoi cu o forma mica de tarta se taie cercuri. Foile se pun in formele de tarta si se modeleaza pe margine.
Se adauga compozitia de visine peste care se presara un varf de lingurita se scortisoara. Apoi se pune deasupra o alta foaie si se lipeste de margini.
Cu un cutit se taie foaia de deasupra in 4 locuri si se unge cu ou. Eu am presarat si niste zahara brun pentru aspect.
In acest fel se formeaza toate tartele.
Mie mi-au iesit 10 tarte.
Tartele se coc la temperatura de 190grade timp de 25min.
Inspiratia zilei!
Ceva de vis. Am avut sansa sa gust. Fragede, foarte putin dulci. DELICIOASE.
RăspundețiȘtergere