Pizza cu blat cheesy
INGREDIENTE
500g faina
330ml apa
un plic drojdie uscata
50ml ulei
300 g mozzarella Hochland
salam picant 100g
sunca (2 felii)
sos rosii 3 linguri
sare
CUM SE PREGATESTE
Faina se cerne intr-un vas , se adauga drojdia, sarea, apa si uleiul si se amesteca pana devine un aluat. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Eu apoi am lasat aluatul in frigider 24h si a doua zi am facut pizza.
Am impartit aluatul in 3 bucati si am intins fiecare bucata in pare mai mult decat dimensiunea tavii. Am pus blatul in tava iar de-a lungul marginii ( de jur imprejurul tavii) am pus mozzarela si apoi am rulat aluatul peste ea. Astfel marginea pizzei a devenit "cheesy". Am uns blatul cu o lingura de sos de rosii, am pus apoi bucatele de mozzarella si salam picant.
A doua pizza am facut-o la fel doar ca in loc de salam am pus sunca.
Mi-au iesit in final 3 pizze pe care le-am copt impreuna in cuptor la 210grade timp aprox. 10 min.
Inspiratia zilei atunci cand ai in preajma copilasi pofticiosi:)!
Comentarii
Trimiteți un comentariu