Mini tarte cu branza de vaci si cimbrisor
INGREDIENTE
BLAT
70g unt
2 linguri smantana
1 lingura branza vaci
150 g faina
1 oua
un varf lingurita praf de copt
sare
COMPOZITIA
200ml smantana UHT
2 oua
3lingura branza de vaci
sare
piper
cimbrisor proaspat
2 felii mari sunca taiate fasii
CUM SE PREGATESTE BLATUL?
Untul la temperatura camerei se amesteca cu smantana si cu branza de vaci. Se adauga sarea si oul. Apoi se incorporeaza faina cu praful de copt. Va iesi un aluat destul de moale (din cauza untului). Aluatul se pune intr-o folie de plastic si se lasa la frigider cateva ore pana se intareste. (Eu l-am pus in congelator aprox 1h).
Cand s-a intarit se ia aluatul si se intinde pe o planseta. Se ia o forma de tarta si se taie cu ea cateva cercuri, care se pun in formele de tarte (mie mi-au iesit 7 tarte). Se modeleaza foaia pe marginea tartei, iar apoi se inteapa cu o furculita. Peste aluatul din tava se pune hartie de copt si apoi se pun cateva greutati (eu am pus boabe de naut) si se introduc in cuptor la tempetaruta de 180grade timp de 15min.
Apoi se scot tartele si se umplu.
CUM SE PREGATESTE COMPOZITIA?
Se bat ouale cu smantana si cu o lingura de branza de vaci, cu care si piper. La final se adauga cimbrisorul.
Tartele proapat scoase din cuptor se umplu astfel: in mijlocul fiecarei tarte se pune cate o lingurita de branza de vaci si apoi se adauga cateva fasii de sunca. Peste acestea se toarna compozitia pregatita mai sus. In acest fel se umplu toate cele 7 tarte.
Se reintroduc in cuptor la 180g timp de 20min.
Inspiratia zilei!
Comentarii
Trimiteți un comentariu