Crema de zahar ars
INGREDIENTE
4 oua
500 ml lapte
80g zahar pudra
esenta vanilie
sare
150g zahar tos pentru caramel
CUM SE PREGATESTE
Zaharul se topeste intr-un vas pe foc pana devine un caramel, dupa care se tapeteaza cu caramel si peretii vasului. Apoi se lasa deoparte sa se raceasca. Pe masura ce caramelul se raceste crapa si se aud niste pocnituri:).
Compozitia: ouale se bat impreuna cu zaharul, sarea si aromele, peste care se adauga laptele.
Dupa ce vasul cu caramel s-a racit complet se adauga compozitia.
Se coace in felul urmator: vasul se pune intr-o tava cu pereti inalti sau un alt vas, in care se pune niste apa.
La fiecare 10 min se adauga apa rece in vas pentru ca apa nu nu trebuie sa fiarba.
Se coace la temperatura de 180g timp de 30min. Este facuta atunci cand este inchegata.
Inspiratia zilei!
Comentarii
Trimiteți un comentariu