Briose cu ciocolata (din albusuri)
Ce poti face cu albusurile ramase de la o alta reteta?
INGREIDENTE
4 albusuri
100g zahar
100g faina
2 linguri cacao
40g ciocolata neagra
zeama de lamaie - o lingura
o lingurita praf de copt
vanilie
sare
CUM SE PREGATESTE?
Se bat albusurile spuma cu un varf de lingurita de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana arata ca o bezea. Se adauga zeama de lamaie, vanilia si se mai bat cateva secunde. Faina, cacaoua si praful de copt se cern peste albusuri si se amesteca usor de jos in sus cu o lingura, pana cand toate ingredientele sunt incorporate. Trebuie amestecate usor pentru si intr-un singur sens, pentru ca altfel se lasa.
Apoi compozitia se toarna in forme de briose. Eu am adaugat bucatele de ciocolata neagra in fiecare briosa.
Briosele se coc la temperatura de 180 grade timp de 15min.
Inspiratia zilei!
Comentarii
Trimiteți un comentariu